11.jpg

Happy & Successful: Veilig werkplekken reserveren op je kantoor!

Veilig werkplekken reserveren op je kantoor!

Smart Business Concepts, huurder van het Merin gebouw The Yard in Amsterdam, heeft een bijzondere applicatie ontwikkeld.  Bas van Moort, Managing Partner van Smart Business Concepts, vertelt over het Smart Workplace Management systeem. Een applicatie die door het bedrijf is ontwikkeld, om via je telefoon live te kunnen zien hoeveel beschikbare en veilige werkplekken je kantoor nog beschikbaar heeft.

Ik ben nieuwsgierig Bas. Deze applicatie helpt je werkplekken efficiënt te verdelen?
“Het Smart Workplace Management systeem geeft de mogelijkheid om een vrije en veilige werkplek op kantoor te vinden aangezien 1,5 meter afstand nu de norm is. Om alvast in te spelen op een “nieuw normaal” in de kantorenwereld hebben we nagedacht hoe dit makkelijk in te richten is.”

“De 1,5 meter richtlijn vanuit het RIVM zorgt op dit moment voor veel hoofdbrekens bij organisaties. Het is een lastige kwestie om medewerkers weer veilig op kantoor aan het werk te krijgen. Hoe is het kantoor volgens de richtlijnen in te richten? Hoe biedt het medewerkers weer een veilige werkplek? Hoe doe ik dat zonder ingrijpende aanpassingen aan de inrichting van de huidige locaties? Op die vragen hebben wij antwoord proberen te geven via deze applicatie”

Hoe werkt die applicatie dan precies?
“Met de applicatie kunnen werkplekken vooraf worden gereserveerd, maar ook adhoc en op elk moment van de dag. Door middel van smartphone en desktop is zelf te kiezen waar en welke werkplek de voorkeur heeft. Binnen het kantoor is simpel om van plek te veranderen door het scannen van een QR code of door gebruik te maken van sensoren. Via een interactieve plattegrond zie je waar, wanneer en hoeveel plekken of ruimtes er beschikbaar zijn.”

 

Het gaat dus over het nieuwe normaal in de kantoorwereld en hoe deze in te richten. Wat voor voordelen biedt deze applicatie ten opzichte van andere software?
“De applicatie heeft verschillende voordelen. Denk hierbij aan een van de belangrijkste: veilig op kantoor werken volgens de 1,5 meter richtlijn vanuit het RIVM. Maar ook hebben we rekening gehouden met verplichte looproutes die de plattegrond aangeeft. Verder verzorgen we advies op maat door een werkplekspecialist (vanaf afstand of op locatie). Wij zorgen er ook voor dat je geen aanpassingen nodig hebt aan bestaande IT infrastructuren. Verder hebben werknemers altijd real-time inzicht in beschikbare en veilige (werk)plekken, als ze op kantoor komen werken. De applicatie is gemakkelijk op- en af te schalen op basis van de situatie: toekomstgericht etc.”

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?
“We gebruiken het systeem al enkele jaren. Deze software wordt al gebruikt door rijksoverheidsinstanties, gemeentes, waterschappen en grote financiële dienstverleners. Het verschil is dat we de software iets toegankelijker hebben gemaakt en voor een gereduceerd tarief.”

Zijn er ook specifieke voordelen voor medewerkers?
“Zeker, langdurig thuiswerken komt niet ten goede van productiviteit. Een voordeel voor medewerkers van dit systeem is dat er een planningsapplicatie in de app zit. Je kunt dus bepaalde dagen in de week een werkplek reserveren. Stel, je weet dat je dochter of zoon bepaalde dagen op school is en jij een productief dagje op werk wilt knallen. Dan kun je die bepaalde dag alvast reserveren.

Wanneer je een plek reserveert kun je dit anoniem doen of onder eigen naam. Als je dit op naam doet dan kun je real-time zien wie er op kantoor is. Dit maakt het ook makkelijk om af te spreken met collega’s die samen op kantoor kunnen werken.”

Smart Business Concepts 
Smart Business Concepts is een system integrator met als doel het optimaliseren van werkomgevingen door het inzetten van diverse hardware- en softwarematige oplossingen, zoals: smart lighting, sensoring, audio- en visuele oplossingen, werkplek reserveringsoplossing, video conferencing en document oplossingen.

Smart Business Concepts biedt de komende periode de oplossing om werkplekken reserveerbaar te maken voor € 1,50 per werkplek per maand. Wil jij meer weten wat dit betekent voor jouw organisatie? Neem dan contact op.

Smart Office flexibele kantoorruimtes

We weten hoe belangrijk flexibiliteit op de kantorenmarkt is vandaag de dag. Ben je op zoek naar dat stukje flexibiliteit voor jouw bedrijf en wil je je niet committeren voor een lange termijn? Smart Office (powered by Merin) biedt dé flexibele kantooroplossing. Je huurt al een moderne kantoorruimte vanaf 3 maanden.  We bieden daarom ready to use kantoorruimte aan waar je zonder gedoe vandaag nog aan de slag kunt, zodat jullie de focus op de business kunnen houden. Je verliest bij Smart Office geen kostbare tijd in het geregel van een kantoor, maar je start gelijk in een kant-en-klare Smart Office kantoorruimte.

 

Lees meer: 

Flexibele kantoorruimte huren

Flexibele kantoorruimte Amsterdam

Flexibele kantoorruimte Hoofddorp

Flexibele kantoorruimte Utrecht

Deel deze pagina

 

 

 

 

 

 

 

Ik huur al bij Smart Office


Een storing of serviceverzoek doorgeven

Een goede klantbeleving leidt tot klanttevredenheid. Het serviceteam helpt daarom huurders in het hele traject van melding tot oplossing. Zit het even tegen? Dan communiceren we dat ook.

 

24/7

Bereikbaar

Ik wil huren bij Smart Office


Informatie en tips over het huren van flexibele kantoorruimte

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.